grasmaaier

Waarop moet u letten bij een grasmaaier?

Er zijn verschillende factoren waar u aan moet denken bij het kopen van een grasmaaier. Deze omvatten:

Gazongrootte: als algemene vuistregel worden duwmaaiers alleen aanbevolen voor mensen met een erf van ½ acre of minder. Groter dan dit, en je zult waarschijnlijk moeite hebben om de energie op te doen om het hele gebied te maaien, omdat je de maaier moet duwen. Zelfs met een zelfrijdende maaier is dit een vermoeiende klus, vooral in de zomer!
Als u meer dan een halve hectare moet maaien, bent u beter af met een zitmaaier, waarop u kunt zitten terwijl u door uw gazon navigeert.
Terrein: u moet ook rekening houden met het terrein van uw tuin wanneer u een grasmaaier koopt. Is het meestal vlak en duidelijk? Of zijn er heuvels en obstakels om te navigeren? Huiseigenaren met kleine, relatief vlakke gazons zijn meestal tevreden met een standaard duwmaaier of zelfs een kooimaaier, maar als u heuvels moet navigeren, kan een zelfrijdende maaier een deel van de belasting van de taak wegnemen, omdat hij de motor gebruikt. om de wielen aan te drijven en je een handje te helpen als je op een heuvel bent. Evenzo, als u stenen, bloembedden, fonteinen of andere gazondecoraties heeft om rond te maaien, kunt u een maaier met een draaicirkel met een draaicirkel zonder draaicirkel overwegen, die veel gemakkelijker rond obstakels kan worden gestuurd dan met een standaard ride-on.

gazon

Stroomvoorziening Zoals hierboven vermeld, zijn er twee manieren om een ​​grasmaaier van stroom te voorzien – gas en elektriciteit – en elke methode heeft voor- en nadelen. Gasmaaiers hebben doorgaans meer vermogen en gaan gemakkelijk de volledige duur van uw maaisessies mee, maar het onderhoud is iets gecompliceerder en deze machines beginnen vaak met een trekkoord, dat voor sommige mensen moeilijk te gebruiken is.

Aan de andere kant zijn draadloze elektrische maaiers stiller, schoner en gemakkelijker te starten, maar ze zijn over het algemeen niet zo krachtig en kunnen niet zo lang per lading worden gebruikt. Elektrische maaiers met snoer geven u een onbeperkte looptijd, maar sommige mensen vinden het lastig om een ​​snoer achter te laten hangen tijdens het maaien.

Maaidekmaat: de maaidekmaat bepaalt in wezen hoe breed de messen op uw maaier zijn – een groter maaidek betekent grotere messen. Decks variëren van ongeveer 20 “tot 70” of groter, maar de meeste huiseigenaren kiezen voor een breedte tussen 30 “en 60”.
Waarom is de grootte van het dek belangrijk? Bredere dekken kunnen bij elke doorgang grotere paden maaien, wat betekent dat het minder tijd kost om uw gazon te maaien – maar alleen als uw tuin relatief vlak en uniform van vorm is. Bredere dekken kunnen snel rechte paden snijden, maar ze maken het moeilijker om rond obstakels zoals bloembedden, bomen en struiken te navigeren. Kleinere dekken zijn gemakkelijker te manoeuvreren, maar vereisen meer doorgangen op rechte, open gebieden.

Grasresten: Grasmaaiers kunnen op verschillende manieren omgaan met gemaaid gras. De goedkoopste optie is om gewoon een maaier met zij-uitworp te kopen, die het gemaaid gras weer op uw gazon spuugt. Veel huiseigenaren laten het gemaaid gras gewoon op hun erf liggen, omdat het uiteenvalt en als meststof zal dienen, waardoor een weelderige, mooie bedekking kan worden gekweekt. Als uw maaisel echter dik en / of klonterig is, kunnen ze het tegenovergestelde effect hebben en uw gazon beschadigen. In deze situaties moet u het maaisel bij elkaar harken, zodat u meer werk voor uzelf kunt doen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *