tuingereedschap

Hoe zorg je voor tuingereedschap

Regelmatig onderhoud houdt uw tuingereedschap in goede staat en helpt ze langer mee te gaan. Gereedschap moet niet alleen scherp zijn, maar ook schoon en steriel. Gereedschappen die worden blootgesteld aan planten of grond met bacteriële, schimmel- of insectenplagen, kunnen die problemen door de tuin verspreiden. Na elke tuinsessie duurt het maar een paar minuten om voor uw gereedschap te zorgen en uw tuin de volgende keer dat ze worden gebruikt te beschermen.

Wanneer u nieuw tuingereedschap koopt, heeft u hoogstwaarschijnlijk de keuze uit gereedschappen van een lage prijs / lage kwaliteit of hoger geprijsd / kwalitatief hoogstaand gereedschap.

gereedschap

Kwaliteitsgereedschappen zijn ontworpen om vele jaren mee te gaan, maar ze moeten worden verzorgd en regelmatig worden onderhouden. Als u kiest voor voordelig geprijsde gereedschappen, is het onderhoud ervan minder een probleem, want als ze versleten zijn, kunt u ze gewoon weggooien.

Ongeacht de kwaliteit, zorgt het regelmatig onderhouden van uw tuingereedschap ervoor dat ze klaar zijn voor uw volgende klus in de tuin. Het volgen van een paar basisregels zal vele jaren van leven en gebruik toevoegen aan alle gereedschappen die zijn ontworpen om uw tuiniertaken gemakkelijker te maken.

Verwijder na elk gebruik altijd al het vuil van uw graafwerktuigen. Gewoonlijk is afspuiten voldoende, maar gebruik een schroevendraaier om aangekoekte of gedroogde modder te verwijderen.

tuin

Berg uw gereedschap nooit nat op. Laat ze volledig drogen voordat u ze opbergt om roest en rot te voorkomen. Wrijf eenmaal per tuinseizoen lijnzaadolie in uw houten handvatten om ze te helpen bewaren.

Veeg na elk gebruik de metalen delen van de snoeischaar, schaar en takkenschaar af met een olieachtige doek. Als alternatief kunt u uw gereedschap droogvegen met een schone doek, en daarna licht inspuiten met een kruipolie zoals WD40®.
Slijp uw snijgereedschap en de messen van schoppen en schoppen tijdens het tuinseizoen. Voor het slijpen van snijgereedschappen moet een slijpsteen of wetsteen worden gebruikt. Een vijl moet worden gebruikt om inkepingen te verwijderen en de rand van uw schoppen en troffels glad te strijken.

Reinig alle gereedschappen die zijn gebruikt voor chemische toepassingen grondig. Meststoffen en andere chemicaliën zullen metalen onderdelen snel aantasten.

Voor extra roestpreventie. Vul een emmer van 5 gallon met bouwzand en giet er een liter nieuwe motorolie overheen. Gebruik dit elke keer dat u uw gereedschap opbergt als schopreiniger / smeermiddel. Dompel elk gereedschap na gebruik meerdere keren in en uit het olieachtige zand. U kunt deze emmer ook gebruiken als schopstandaard.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *