Tuingereedschap

10 tuingereedschap dat elke tuinman zou moeten hebben

1. Handschoenen – het belangrijkste tuingereedschap?

Als je ooit hebt geprobeerd brandnetels op te trekken of doornige struiken weg te snijden zonder deze, zul je begrijpen waarom handschoenen bovenaan deze lijst staan. Zelfs het hanteren van redelijk onschuldig uitziende planten kan je handen pijnlijk en geïrriteerd maken als ze onbeschermd zijn. Langdurig gebruik van handgereedschap kan ook verrassende schade toebrengen aan blote handen door druk en wrijving. Investeer in een paar handschoenen die sterk genoeg zijn om je te beschermen tegen de meest stekelige braamstruiken en je zult tuinieren een stuk leuker vinden.

2. Handtroffel

Bij het planten is een handschepje onmisbaar. Als je er een kiest, stel je dan eens voor dat je er hardnekkig onkruid mee opgraaft en vraag jezelf af of het de klus zou zijn. Net als bij alle tuingereedschap, houd het schoon en bewaar het op een droge plaats om roest te voorkomen.

Handtroffel

3. Handvork

Een ander klein maar essentieel tuingereedschap, een handvork, stelt je in staat harde, klonterige grond te breken en kruimelige compost te mengen om een ​​consistentie te krijgen waarin je planten wortels kunnen krijgen.

4. Schop

Als je serieus moet graven, duurt het een hele dag om een ​​handschepje te gebruiken. Gebruik een spitse graafschop met een lange steel om het werk in een fractie van de tijd te doen. Dit is een tuingereedschap dat echt goed gemaakt en stevig moet zijn, want het handvat zal onder grote druk komen te staan.

Schop

5. Graafvork

Een graafvork is gewoon een grotere versie met een lange steel van de handvork, maar met rechte in plaats van schuine tanden. Gebruik het voor het losmaken van grond over grotere gebieden of om harde grond af te breken voordat u gaat graven.

6. Hark

Harken hebben meer toepassingen dan u misschien denkt. Ze zijn niet alleen de beste manier om bladeren of twijgen van uw gazon te verwijderen, ze kunnen ook worden gebruikt voor het opbreken van aarde en het egaliseren van bedden. U kunt kiezen uit harken met rechte kop of bladharken met langere, lichtere tanden.

7. Snoeischaar

Snoeischaren zijn een van de tuingereedschappen die u het meest zult gebruiken. Wat u ook in de tuin doet, u zult waarschijnlijk planten tegenkomen die moeten worden ingekort. Een scherp paar van goede kwaliteit heeft een verbazingwekkende snijkracht en kan door stengels of takken tot ¾ inch hakken. Probeer ze echter niet te dwingen iets dikker te snijden, anders kunt u ze bot maken of breken. Als je rozen hebt, gebruik dan een snoeischaar om uitgebloeide bloemen af ​​te snijden. Dit staat bekend als ‘deadheading’ en stimuleert de hergroei van gezonde bloemen.

Snoeischaar

8. Snoeischaar met lange steel

Dit is een snoeischaar met een lange steel die erg handig is om in bomen of heggen te reiken. De messen zijn ook groter en sterker en kunnen, afhankelijk van het model, dikkere takken met een diameter tot 2 inch aan.

9. Sheers

In plaats van afzonderlijk door dikkere stelen te hakken, worden snijplanken gebruikt om een ​​aantal dunnere stelen tegelijk terug te snijden. Ze zijn vooral effectief voor het snoeien van heggen en lang gras, of voor het wegknippen van bloeiende planten met dunnere stengels.

Sheers

10. Grasmaaier

Als u een gazon van welke grootte dan ook heeft, is het moeilijk om zonder grasmaaier te doen. Deze zijn er in alle soorten en maten, van volledig handmaaiers tot hightech elektrische modellen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *